Första gången på en travbana

För ett tag sedan så berättade en av mina kunder om hur fascinerande det är att gå på en travbana och se hur hästarna med sina kuskar försöker kommer i mål först. Speciellt om du har bettat på någon av hästarna. Själv har jag aldrig varit på en travbana och inte förstått riktigt hur folk kan bli så exalterade över hästar.

Därför åkte jag ut till Solvalla för att göra något utöver det vanliga och ha kul på köpet. Jag såg till att ha lite extra pengar så jag kunde betta på någon av hästarna. Jag hade ingen koll på vilka av kuskarna som var bäst så jag satsade på de hästar som hade coola namn istället och höll tummarna.

Att betta på hästar

Jag hade ingen koll på vad jag skulle göra för att betta på hästar. Innan jag åkte ut till travbanan surfade jag runt lite för att kunna få mer ingående information om hur jag skulle satsa på kusarna på Solvalla. Då fick jag reda på att varje häst har ett odds inför varje lopp och den hästen med lägst odds är favorithästen.

På Solvalla såg jag de olika oddsen på hästarna på tv-skärmar som fanns överallt. Jag får ju villigt erkänna att jag tittade mest på namnen istället för på oddsen när det var dags att satsa pengar. Sedan var det bara se till att hoppas att Fru Fortuna är med i loppen för att hjälpa mig att vinna.

Det är det lättast att satsa på vilken av travhästarna som kommer först i mål. Annars går det också att betta på vilka hästar som kommer på andra och tredje plats, men då gäller det ha mer hästkunskaper. Jag tyckte det var trevligt på travbanan och vann lite pengar till och med. Så jag förstår tjusningen med att besöka en travbana.